How Big Do You Dare To Dream? De modeweken van Parijs, Milaan, London en New York? Editorials in de Elle, Vogue of Harper’s Bazaar – Of ligt jouw passie eerder in de wereld van video en film? Of denk je dat jij de nieuwe celebrity MUA kan worden? Of ga je eerder voor de commerciële opdrachten of houd je het bescheiden en wil je gewoon werken in een beautysalon of een make up winkel?

De innovatieve beroepsopleiding van Make Up Garden is een gemoderniseerde versie van de opleiding die het hele educatie systeem wereldwijd heeft veranderd. Moderne technieken, kunnen luisteren naar je opdrachtgever en kunnen interpreteren wat ze bedoelen, weten wat de do’s & vooral don’ts zijn. Jouw eigen stempel drukken op alles wat je doet – je eigen identiteit creëren.. Erik Hachmang is sterk in de details, subtiliteit en strakke afwerkingen en natuurlijk ervaring.

De 16 weekse beroepsopleiding gaat een stuk verder dan het aanleren van make up technieken. Na deze opleiding ben jij klaargestoomd om jouw ambities waar te maken. De opleiding wordt afgesloten met een Beauty foto sessie.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Voor iedereen die MUA zijn beroep wilt maken

Voor iedereen die serieus wilt werken in de mode en beauty industrie

Voor iedereen die werkzaam is, of wilt werken werken in een cosmetica winkel of counter

Voor bloggers en vloggers die hun kennis en technieken willen perfectioneren

Voor beginnende beauty bloggers en vloggers

Voor kappers en schoonheidsspecialisten die een uitgebreidere opleiding willen

STARTDATA

[ubermenu config_id=”main” menu=”25″]

JANUARI 2018

Cursus dagen:
maandag 29 januari
maandag 05 februari
maandag 19 februari
maandag 26 februari
maandag 05 maart
maandag 12 maart
maandag 19 maart
maandag 26 maart
maandag 16 april
maandag 23 april
maandag 30 april
maandag 07 mei
maandag 14 mei
maandag 28 mei
maandag 04 juni
maandag 11 juni (EIND SHOOT)

Duur cursus: 16 weken

Tijd: 19u00 – 22u00

Aantal studenten: max. 10

FEBRUARI 2018

Cursus dagen:
woensdag 21 februari
woensdag 28 februari
woensdag 07 maart
woensdag 14 maart
woensdag 21 maart
woensdag 28 maart
woensdag 18 april
woensdag 25 april
woensdag 02 mei
woensdag 09 mei
woensdag 16 mei
woensdag 23 mei
woensdag 30 mei
woensdag 06 juni
woensdag 13 juni
woensdag 20 juni (EINDSHOOT)

Duur cursus: 16 weken

Tijd: 19u00 – 22u00

Aantal studenten: max. 10

DOEL

Klaargestoomd worden om direct aan de slag te kunnen als all-round PRO MAKE UP ARTIST.

Van een natuurlijke nude make up tot een editorial look, van een perfecte sun kissed look tot een drag of avant garde look. Alle aspecten van make up komen voorbij in deze 16 weekse beroepsopleiding. Zodra je er klaar voor bent ga je meewerken aan evenementen, shows en shoots.

PROGRAMMA

• Foundations
• Concealer
• Smokey eyes
• Lippen / wenkbrauwen / Eyeliner
• Contouren
• Highlighten
• Azitische huid
• Donkere huid
• Kleurenkennis
• The perfect glow
• Werken met cream oogschaduw en blush
• Werken met vloeibare oogschaduw, blush en lipstick
• Editorial make up
• Make up voor film en video
• Make up voor Commerciële doeleinde
• Make up voor shows
• Make up voor festivals en event bureaus
• Hoe luister je naar je opdrachtgever
• Drag en avant garde make up
• EDITORIAL BEAUTY SHOOT

DOCENT

De opleidingen worden verzorgd door Erik Hachmang, een naam die veel kappers bekend in de oren zal klinken door zijn werk voor Trucco make up van Sebastian.

In Nederland staat Erik vooral bekend om het vernieuwen van de manier waarop make up opleidingen gegeven worden. Als eigenwijze 23-jarige moderniseerde hij de opleidingen door alle overbodige elementen te elimineren en vernieuwende make up technieken te introduceren. “Als je na zes maanden visagie het vak nog altijd niet onder de knie hebt, zal je het nooit leren” was zijn motto, en dat sloeg zo hard aan dat zowat elk opleidingsinstituut al vlug zijn methodes begon te gebruiken.

Hachmang is onder andere de bedenker van de oorspronkelijke holografische make up en de inspiratie voor heel wat populaire producten van merken waaronder MAC, Kat Von D, Anastasia Beverly Hills, NYX en Urban Decay. Sommigen zijn directe kopieën van zijn producten zoals Kat Von D’s ‘Alchemist’ holographic palette en de Moonchild glow kit van Anastacia Beverly Hills.

[showmodule id=”209979″]

MATERIAAL

Goed gereedschap is het halve werk!, zeker als het gaat om visagie.

Het ‘gereedschap’ van een visagist (de make up penselen) is van groot belang om de cursus zo correct mogelijk te volgen. Onze voorkeur gaat er dan ook naar uit dat iedereen met dezelfde penselen werkt.
Heb je al een volledige penselen set dan bekijken we samen welke gebruikt kunnen worden voor deze opleiding.

Het starterspakket make up is niet verplicht maar zeker ook aan te raden. In overleg kan er gekeken worden naar je eigen make producten en zien of dit voldoende is voor de opleiding.

Beide startpakketten zijn eenmalig aan te schaffen tegen een zwaar gereduceerde prijs.

EMITE MAKE UP

Make Up Garden werkt onder andere met Emité Make Up. Dit professionele Zweedse merk focust op 100% biologische ingrediënten, waarborgt de hoogste kwaliteit en is daarbij ook nog mooi verpakt. De producten worden ontwikkeld door ervaren visagisten. De pigmentatie van de producten is ongeëvenaard en de foundations zijn een MUA favorite. Emité Make up werd dit jaar nog gelabelled door Vogue als; ‘Brand to Watch’ 

[showmodule id=”210004″]

ACADEMIE

Het zal de studenten aan niets ontbreken in deze duurzame, toekomstgerichte academie. Het verschil zul je al ervaren bij het binnenkomen. De lucht wordtnatuurlijk gefilterd door een gigantische verticale tuin. De zuurstofrijke ruimte is ideaal als omgeving waarin alles draait om een gezond en mooi uiterlijk. De academie faciliteert de cursisten op de best mogelijke manier. Make Up Garden is de eerste academie die gebruik maakt van high definition live video voor hun demo’s.

De demo wordt opgenomen zodat elke cursist deze tot in detail kan bestuderen en herbekijken, dit alles op hun eigen monitor.

De academie is een echte eyecatcher. De ruimte zal worden ingericht met voornamelijk gerecycled materiaal en natuurelementen zoals hout, steen, staal, beton, en een gouden glitter vloer!

Make Up Garden profileert zich als natuurlijk, duurzaam en toekomstgericht centrum voor visagie. 5% van alle opbrengsten gaan naar ‘Human Society International’, een organisatie die een einde probeert te maken aan het testen op dieren en jaarlijks honderdduizenden dieren redt uit testlaboratoria over de hele wereld. Als dierenliefhebber investeert Erik ook enkel in merken die 100% diervriendelijk zijn geproduceerd en niet in China worden verkocht. Daarnaast wordt ook een deel van de opbrengst gebruikt ter ondersteuning van ‘Trees For The Future’, een organisatie die aangroei van bossen stimuleert via sociaal-economische projecten.

KOSTEN

Kosten (alle prijzen zijn inclusief 21% BTW)

Kosten 16 weekse beroepsopleiding 2018: €1499

Kosten persoonlijk starterspakket penselen: €190 (normaal €380)

Kosten startpakket make Up: €750 (normaal €2560)

LOCATIE

Make Up Garden
Lange Koepoortstraat 9
2000 Antwerpen

info@makeupgarden.be
0032 (0)3 232 08 05

Makeupgarden