Het beroep Make Up artist (MUA) of visagist zit enorm in de lift. Kylie Jenner en de Kardashians hebben make up weer helemaal ‘in the picture’ gezet. Nieuwe make up lijnen worden aan de lopende band gelanceerd en het lijkt erop dat iedereen een Youtube of Instagram beauty kanaal wilt hebben. Make Up is aan het pieken, maar de kwaliteit begint hierdoor jammer genoeg af te nemen. Je kan veel leren van youtube tutorials maar net zoals het leven via een filter, ziet het er allemaal mooier uit op beeld dan dat het in werkelijkheid is.

Erik Hachmang wilt de kwaliteit hoog houden en zorgen dat je niet alleen met kwalitatieve make up werkt maar ook een goede basis ontwikkeld zodat je geen filters of goede angles nodig hebt om je werk er goed op uit te laten komen.

In 8 weken leer je alle basis technieken van make up. Face contouring op een bruikbare en logische manier, de echte smokey eye op verschillende manieren, de mooiste ‘glow maar vooral de perfecte basis. Alles begint of valt met de basis en er zijn ontzettend veel manieren om deze te creëren. er is niks zo makkelijk om iemand compleet te veranderen met veel lagen make up, maar dat is niet iets waar je opdrachtgever op zit te wachten of de doorsnee klant. We zijn niet allemaal Kardashians en er zijn er maar weinig die zoveel make up willen dragen of zoveel tijd kunnen spenderen aan een make up. De kunst is om hetzelfde effect te creëren met zo min mogelijk producten en in zo een snel mogelijke tijd.

Voor wie is de opleiding geschikt?

– Voor iedereen die wilt werken in de beauty Industrie

– Voor iedereen die werkzaam is, of wilt werken werken in een cosmetica winkel of counter

– Voor bloggers en vloggers die hun kennis en technieken willen perfectioneren

– Voor beginnende beauty bloggers en vloggers

– Voor kappers en schoonheidsspecialisten die een uitgebreidere opleiding willen

STARTDATA

[ubermenu config_id=”main” menu=”25″]

JANUARI 2018

Cursus dagen:
donderdag 25 januari
donderdag 01 februari
donderdag 08 februari
donderdag 22 februari
donderdag 01 maart
donderdag 08 maart
donderdag 15 maart
donderdag 22 maart

Duur cursus: 8 weken

Tijd: 19u30 – 22u30

Aantal studenten: max. 10

APRIL 2018

Cursus dagen:
dinsdag 17 april
dinsdag 24 april
dinsdag 08 mei
dinsdag 15 mei
dinsdag 22 mei
dinsdag 29 mei
dinsdag 05 juni
dinsdag 12 juni

Duur cursus: 8 weken

Tijd: 19u30 – 22u30

Aantal studenten: max. 10

APRIL 2018

Cursus dagen:
donderdag 19 april
donderdag 26 april
donderdag 03 mei
donderdag 17 mei
donderdag 24 mei
donderdag 31 mei
donderdag 07 juni
donderdag 14 juni

Duur cursus: 8 weken

Tijd: 19u30 – 22u30

Aantal studenten: max. 10

DOEL

Een bruikbare kennis van alle basis make up onderdelen opdoen zodat je jouw carrière kan lanceren vol zelfvertrouwen en met passie.

Jouw make up skills verbeteren voor de perfecte make up tutorials

De juiste skills leren om snel en effectief te werken in een make up store / beautybar of salon

PROGRAMMA

• Foundation
• Concealer
• Lippen
• Wenkbrauwen
• Contouring
• Highlighting
• Eyeliner
• Smokey eyes
• Aziatishe huid

• Moderne bruidsmake up
• The perfect glow

DOCENT

De opleidingen worden verzorgd door Erik Hachmang, een naam die veel mensen bekend in de oren zal klinken door zijn werk voor Trucco make up van Sebastian.

In Nederland staat Erik vooral bekend om het vernieuwen van de manier waarop make up opleidingen gegeven worden door alle overbodige elementen te elimineren en vernieuwende make up technieken te introduceren. “Als je na zes maanden les het vak nog altijd niet onder de knie hebt, zal je het nooit leren” was zijn motto, en dat sloeg zo hard aan dat zowat elk opleidingsinstituut al vlug zijn methodes begon te gebruiken. Als gevolg kreeg hij de steun van alle Nederlandse modebladen; een prestatie waar hij erg trots op is. “Van de ene op de andere dag had ik de bekendste school in Nederland, dit enkel al door de steun van de modebladen die het, net als ik, nodig vonden dat de visagieopleidingen moderniseerden.

Zijn Nederlandse school voor visagie werd destijds uitgeroepen tot beste school van Nederland.

[showmodule id=”209979″]

MATERIAAL

Goed gereedschap is het halve werk!, zeker als het gaat om visagie.

Het ‘gereedschap’ van een visagist (de make up penselen) is van groot belang  om de cursus zo correct mogelijk te volgen.  Onze voorkeur gaat er dan ook naar uit dat iedereen met dezelfde penselen werkt.
Heb je al een volledige penselen set dan bekijken we samen welke gebruikt kunnen worden voor deze opleiding.

Het starterspakket make up is niet verplicht maar zeker ook aan te raden. In overleg kan er gekeken worden naar  je eigen make producten en zien of dit voldoende is voor de opleiding.

Beide startpakketten zijn eenmalig aan te schaffen tegen een zwaar gereduceerde prijs.

EMITE MAKE UP

Make Up Garden werkt onder andere met Emité Make Up. Dit professionele Zweedse merk focust op 100% biologische ingrediënten, waarborgt de hoogste kwaliteit en is daarbij ook nog mooi verpakt. De producten worden ontwikkeld door ervaren visagisten. De pigmentatie van de producten is ongeëvenaard en de foundations zijn een MUA favorite. Emité Make up werd dit jaar nog gelabelled door Vogue als; ‘Brand to Watch’ 

Emité Make Up is Vegan friendly en 100% Cruelty Free.

[showmodule id=”210004″]

ACADEMIE

Het zal de studenten aan niets ontbreken in deze duurzame, toekomstgerichte academie. Het verschil zul je al ervaren bij het binnenkomen. De lucht wordtnatuurlijk gefilterd door een gigantische verticale tuin. De zuurstofrijke ruimte is ideaal als omgeving waarin alles draait om een gezond en mooi uiterlijk. De academie faciliteert de cursisten op de best mogelijke manier. Make Up Garden is de eerste academie die gebruik maakt van high definition live video voor hun demo’s.

De demo wordt opgenomen zodat elke cursist deze tot in detail kan bestuderen en herbekijken, dit alles op hun eigen monitor.

De academie is een echte eyecatcher. De ruimte zal worden ingericht met voornamelijk gerecycled materiaal en natuurelementen zoals hout, steen, staal, beton, en een gouden glitter vloer!

Make Up Garden profileert zich als natuurlijk, duurzaam en toekomstgericht centrum voor visagie. 5% van alle opbrengsten gaan naar ‘Human Society International’, een organisatie die een einde probeert te maken aan het testen op dieren en jaarlijks honderdduizenden dieren redt uit testlaboratoria over de hele wereld. Als dierenliefhebber investeert Erik ook enkel in merken die 100% diervriendelijk zijn geproduceerd en niet in China worden verkocht. Daarnaast wordt ook een deel van de opbrengst gebruikt ter ondersteuning van ‘Trees For The Future’, een organisatie die aangroei van bossen stimuleert via sociaal-economische projecten.

KOSTEN

Kosten (alle prijzen zijn inclusief 21% BTW)

Kosten 8 weekse opleiding 2018: €799

°Kosten persoonlijk starterspakket penselen: €140 (normaal €280)

°Kosten starterspakket make Up: €580 (normaal €1160)

°in overleg kan gegeken worden naar de samenstelling van de starterspakketten

LOCATIE

Make Up Garden
Lange Koepoortstraat 9
2000 Antwerpen

info@makeupgarden.be
0032 (0)3 232 08 05

Makeupgarden