De job van een schoonheidsspecialiste valt niet te onderschatten. Een gebrek aan tijd zorgt er vaak voor dat de verkoop van verzorgingsproducten geen prioriteit is. Jammer! want product verkoop is enorm belangrijk, zeker in deze tijden. Het aanbieden van make-up is bijna een must in een schoonheidssalon maar als er al geen tijd is voor de reguliere behandelingen hoe kan make-up dan ook nog worden aangeboden?

Hoe kan ik die potentiële ‘succes story’ van het aanbieden van make-up in mijn salon omzetten tot daadwerkelijk succes?

Welke producten kies ik? Bied ik make-up aan als een behandeling of als extra service? Hoe organiseer ik make-up dagen? 

Het is jammer dat in de meeste gevallen de klanten tevreden zijn van de behandelingen en de verzorgingsproducten, maar hun make-up ergens anders moeten aanschaffen. Make-up die je zelf waarschijnlijk nooit zou aanraden. Je doet zoveel moeite om de huid van de klant zo mooi en gezond mogelijk te houden maar ondersteund ze nog niet in de keuze van make-up.

Gedurende drie jaar heeft Erik Hachmang het succesvolle Instant Spa gerund in Antwerpen.

De wensen van klanten van een beautysalon bleken heel anders te zijn dan die van een kapsalon. Al snel merkte hij dat je totaal andere make up technieken en producten moest gebruiken en een heel ‘andere taal’ moest spreken. Net daarom heeft hij een cursus ontworpen die speciaal afgestemd is voor het gebruik in beautysalons. Minerale make-up is bijvoorbeeld veel populairder in een schoonheidsssalon dan in een kapsalon.

Deze cursus zal niet alleen de vertrouwensband tussen de specialist en de klant versterken, maar ook de verkoop van de make up producten in de salon een serieuze boost geven.

STARTDATA

[ubermenu config_id=”main” menu=”25″]

JANUARI 2018

Cursus dagen:
zondag 21 januari
zondag 28 januari
zondag 04 februari
zondag 11 februari

Duur cursus: 4 weken

Tijd: 12u30 – 17u30

Aantal studenten: max. 10

FEBRUARI 2018

Cursus dagen:
zondag 25 februari
zondag 04 maart
zondag 11 maart
zondag 18 maart

Duur cursus: 4 weken

Tijd: 12u30 – 17u30

Aantal studenten: max. 10

MAART 2018

Cursus dagen:
zondag 25 maart
zondag 22 april
zondag 29 april
zondag 06 mei

Duur cursus: 4 weken

Tijd: 12u30 – 17u30

Aantal studenten: max. 10

MEI 2018

Cursus dagen:
zondag 27 mei
zondag 03 juni
zondag 17 juni
zondag 24 juni

Duur cursus: 4 weken

Tijd: 12u30 – 17u30

Aantal studenten: max. 10

DOEL

Al het bruikbare leren om goed advies te kunnen geven, mooie makeup aan te kunnen brengen en een verkoop af kunnen sluiten.

De Make Up Garden cursus speciaal ontwikkeld voor schoonheidsspecialisten voorziet je van de perfecte ondersteuning op al deze gebieden

[showmodule id=”210636″]

PROGRAMMA

• Al de nodige technieken om snel en met weinig risico make-up aan te brengen

• De 15 minuten make up

• Moderne bruidsmake-up

• Het perfect aanbrengen van minerale make up

• Het perfect anbrengen van vloeibare foundation

• Welke foundation gebruik je na een gelaatsbehandeling

• De meest gebruikte en veilige oog make up technieken

• Kleurencombinaties die altijd werken

• De ‘perfect glow’

• Hoe praat ik tijdens een behandeling

• Hoe ‘lees’ ik een klant

• Hoe sluit ik een verkoop

DOCENT

De opleidingen worden verzorgd door Erik Hachmang, een naam die veel mensen bekend in de oren zal klinken door zijn werk voor Trucco make up van Sebastian.

In Nederland staat Erik vooral bekend om het vernieuwen van de manier waarop make up opleidingen gegeven worden. Zijn Nederlandse school voor visagie werd destijds uitgeroepen tot beste school van Nederland.

Ook in België gaf Erik in het verleden al korte beroepsopleidingen voor kappers en schoonheidsspecialisten.

[showmodule id=”209979″]

MATERIAAL

Het ‘gereedschap’ van een visagist (de make up borstels) is wel van groot belang en om de cursus zo correct mogelijk te geven heeft iedereen dezelfde borstels nodig.
De enige extra kost bij deze opleiding is het basis penselen pakket. (zie kosten)

Optioneel is er een basis make up pakket aan te schaffen maar dit is absoluut niet verplicht. Je werkt met je eigen make merk of producten of gebruikt de producten van de academie. het is niet de bedoeling dat we salons onze make up opdringen. Het gaat erom dat je beter met de producten van het merk van je eigen salon kunt werken. Heb je nog geen make up merk of eigen make up dan kun je het starterspakket van Emité Make up nemen.

Beslis je later met Emité verder te gaan in de salon dan wordt dit pakket gecrediteerd.

EMITE MAKE UP

Make Up Garden werkt met Emité Make Up. Dit Zweedse merk focust op 100% biologische ingrediënten, waarborgt de hoogste kwaliteit en is daarbij ook nog mooi verpakt. De professionele producten worden ontwikkeld door ervaren visagisten.

Emité Make Up is Vegan friendly en 100% Cruelty Free.

[showmodule id=”210004″]

ACADEMIE

Het zal de studenten aan niets ontbreken in deze duurzame, toekomstgerichte academie. Het verschil zul je al ervaren bij het binnenkomen. De lucht wordtnatuurlijk gefilterd door een gigantische verticale tuin. De zuurstofrijke ruimte is ideaal als omgeving waarin alles draait om een gezond en mooi uiterlijk. De academie faciliteert de cursisten op de best mogelijke manier. Make Up Garden is de eerste academie die gebruik maakt van high definition live video voor hun demo’s.

De demo wordt opgenomen zodat elke cursist deze tot in detail kan bestuderen en herbekijken, dit alles op hun eigen monitor.

De academie is een echte eyecatcher. De ruimte zal worden ingericht met voornamelijk gerecycled materiaal en natuurelementen zoals hout, steen, staal, beton, en een gouden glitter vloer!

Make Up Garden profileert zich als natuurlijk, duurzaam en toekomstgericht centrum voor visagie. 5% van alle opbrengsten gaan naar ‘Human Society International’, een organisatie die een einde probeert te maken aan het testen op dieren en jaarlijks honderdduizenden dieren redt uit testlaboratoria over de hele wereld. Als dierenliefhebber investeert Erik ook enkel in merken die 100% diervriendelijk zijn geproduceerd en niet in China worden verkocht. Daarnaast wordt ook een deel van de opbrengst gebruikt ter ondersteuning van ‘Trees For The Future’, een organisatie die aangroei van bossen stimuleert via sociaal-economische projecten.

KOSTEN

Kosten (alle prijzen zijn exclusief 21% BTW)

4 weekse opleiding startdata 2018:  €399  

Persoonlijk starterspakket penselen:  €140  (normaal €280)

(Optioneel) – Starters pakket Emité Make Up: €420 (normaal €840)

LOCATIE

Make Up Garden
Lange Koepoortstraat 9
2000 Antwerpen

info@makeupgarden.be
0032 (0)3 232 08 05

Makeupgarden